Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrspil

Dødens labyrint


Beskrivelse


Hvert år inviteres de modigste eventyrere til at udfordre baron Sukumvits Dødens Labyrint, og i år har du bestemt dig for at prøve dit held. For dem der kan lide udfordrende bøger, hvor man selv bestemmer handlingen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Ædelstene, svampe og alverdens mystiske og dæmomiske væsener spiller vigtige roller i den 10. bog i serien Sværd og Trolddom. Ligesom i de øvrige bind, er Dødens labyrint også bygget op, sålæseren selv former handlingen og er hovedpersonen. Til spillet bruges blyant og terning samt et eventyrskema, hvorpå man optegner personlige egenskaber - afhængig af terningkast - samt det udstyr,man medbringer eller finder i eventyret. Ligeledes er der plads til at føre regnskab med de kampe, man må igennem for at fuldføre spillet og blive ridder af dødens labyrint. Handlingen foregår i engigantisk labyrint udhugget i et bjerg, og én gang om året lokkes lykkeriddere til at forsøge at finde og kæmpe sig vej gennem den. Indtil nu er det ikke lykkedes for nogen, men måske kan du? Tilstøtte for fantasien og gyset er bogen gennemillustreret med uhyggelige sort/hvide tegninger af de forskellige monstre, der lægger læseren hindringer i vejen. Også i dette bind lønner det sig atsætte sig godt ind ireglerne, især hvis man ikke er særlig øvet i denne form for spil. Genren har mange læsere i skolebiblioteket, men er uden undervisningsmæssig relevans. Serien kræver godelæsere, der har fantasi og ro til at lege med. Fra 6. klasse og opefter.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Eva Lodal

d. 18. dec. 2018

I seriens 10. bog er læseren rykket ud til en by med fjernøstligt navn, hvor den lokale hersker har ladet konstruere en labyrint med så mange morderiske fælder, at ingen hidtil er kommetigennem. Læseren har hermed chancen for at forsøge sig - og hvis han overlever vinde herskerens guld som tak for underholdningen. Og så går det ellers løs med kampe på liv og død, især det sidste.Labyrinten er dog ikke mere udspekuleret end at en læser/spiller med energi til at tegne et kort over den ret hurtigt kan komme uden om faldgruberne; selve spillet rummer ingen fornyelser, menhistorien forekommer mere konstrueret end i tidligere bind, og duften af eventyr synes erstattet af monoton vold. Er man fanget af spillet, kan historien måske være ligegyldig, men det er alligevelbemærkelsesværdigt, hvor megen vold - også af mere pervers karakter -forf. fylder på for at holde spillet i gang. For- og bagside lader ingen i tvivl om, hvad der venter. - Kan læses/spilles fra13-14 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2023

af

af

Martin W. Hansen

d. 29. sep. 2023

Hvert år inviteres de modigste eventyrere til at udfordre baron Sukumvits Dødens Labyrint, og i år har du bestemt dig for at prøve dit held. For dem der kan lide udfordrende bøger, hvor man selv bestemmer handlingen.

Dette er 12. bog i forlaget Faraos Cigarers nye udgivelsesrække. Det er en af de titler fra "Sværd og Trolddom"-universet, som har været udgivet flest gange på dansk, siden den udkom for første gang i 1984. Denne udgave indeholder de originale illustrationer og forside fra Iain McCraig, et ny-bearbejdet landkort af Rian Magee, en oversigt over den nye udgivelsesrækkefølge og så er bogen bearbejdet som de foregående bind, således at bogens spilleregler og eventyrskemaer nu optræder bagerst.

Det er en virkelig god oversættelse af den klassiske fortælling. Den nye opsætning af bogen gør den lettere at overskue, og samlet set er det den bedste udgave af denne bog, der endnu har været udgivet på dansk. Den bør læses af alle, der kan lide "du er selv hovedpersonen"-genren.

For dem der kan lide bøger som Mysteriet i SalamonisDødsrejsen til Hels KlintI koboldens skygge, Dødsrejsen til Hels Klint og I koboldens skyggeFor dem der kan lide bøger som Mysteriet i Salamonis, og I koboldens skyggeFor dem der kan lide bøger som Mysteriet i Salamonis, Dødsrejsen til Hels Klint og .


Berlingske tidende

d. 14. dec. 1987

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. dec. 1987