Bøger / skønlitteratur / roman

Dødslisten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En fundamentalistisk prædikant truer vesten ved at destinere tilhængere til at dræbe offentlige personer i deres lokalsamfund. Vi følger den tidligere marinesoldat, 'Trackers' årelange jagt på ham.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 30. sep. 2013

Forsyth leverer solide metervarer til spændingshylderne. Hans forfatterskab er omfangsrigt og kvaliteten er høj og ensartet. Det sikrer ham en stor læserskare, især blandt mænd, der ikke normalt ynder at sidde med næsen i bøgerne.

En fundamentalistisk prædikant har succes med at samle disciple, som ivrigt ofrer livet for deres gud. Hans taktik går ud på at få tilhængerne til helt på egen hånd at dræbe betydende personer i deres (vestlige) lokalsamfund. Bevægelsen breder sig, og da de enkelte terrorister opererer uden nogen form for kontakt med andre må en superhemmelig organisation, TOSA, sætte sin bedste mand, Tracker, ind i jagten på ham. Forsyth har efter sine mange år i branchen stadig næse for at skrive elementært spændende bøger, som afvikles enkelt og uden de store falbelader. Dybe psykologiske portrætter er ikke hans styrke, men hans beskrivelser af velplanlagte aktioner er solid. Sprogligt kendetegnes hans bøger af en effektiv enkelhed. Dødslisten er som en god manual til en havetraktor: præcis, tilstrækkelig og letforståelig. Når bogen ikke falder helt igennem, er det fordi Forsyth formår at bygge handlingen op gennem en hurtig krydsklipning som giver tempo og variation.

Forsyth har skabt sig mange efterlignere. Fx Chris Ryan hvis autentiske baggrund giver dybde, men som til gengæld ikke skriver så stabilt.

Spændende og aktuel thriller fra den gamle mesters hånd. I den bedre ende af forfatterskabet, men også lidt rutinepræget.


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2013

af

af

Jan Hedegaard

d. 17. nov. 2013


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. dec. 2013