Bøger / skønlitteratur / roman

Dødt løb


Beskrivelse


Krimi, hvor Michelin-kokken Max Moreton anklages for madforgiftning af et selskab på Newmarket-væddeløbsbanen. Da der dagen efter eksploderer en bombe ved et andet selskab, han servicerer, må han selv prøve at opklare sagen med hjælp fra en smuk viola-spiller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2011

af

af

Per Månson

d. 7. juli 2011

Dick Francis' mange læsere og andre yndere af gode, traditionelle engelske krimier, får nu for første gang i mange år nyt.

Francis døde efter en meget stor krimiproduktion i 2010, men nåede inden at skrive 4 krimier sammen med sønnen Felix. Den første fra 2007 udkommer nu på dansk. Fortælleren er mesterkok, men vi er stadig lidt i hestebranchen, så han har restaurant i Newmarket tæt på galopbanerne. Det er netop en leverance til banen, der en fredag går galt: en stor del af selskabet får madforgiftning, og værre går det dagen efter til et celebert løb, hvor der springer en bombe i det selskab, han skal servicere. Hans køkken lukkes under undersøgelserne, men han ved, han er uskyldig og prøver at finde en sammenhæng. Det er en anderledes Francis-krimi, hvor væddeløb er lidt perifert, mens miljøet omkring det betyder en del. Det er faktisk næsten gastronomien, der er i hovedsædet, og mesterkokken Gordon Ramsey er da også konsulent på indholdet. Det er stadig godt håndværk med Francis' særkende: En uskyldig mistænkt må selv klare ærterne. Hans mange fans vil ikke blive skuffet og kan sikkert se til den næste lille håndfuld, far og søn nåede at skrive.

Der er en del børne- og ungdomskrimier om heste og hestesport, men jeg kender kun Dick Francis, der dyrker denne niche for voksne.

En udmærket krimi, hvor Francis udvider emneområdet til det gastronomiske.