Til interesserede i den danske kunstner Albert Mertz. Et kampskrift for kunsten og kunstens rolle i samfundet, sammenstykket af tekster af kunstneren Albert Mertz.
Albert Mertz (1920-1990) ville have hadet at blive kaldt maler, stort set hele hans liv som kunstner brugte han på at komme væk fra den betegnelse. I denne bog kan man læse om hvorfor. I 55 tekster af forskellig karakter giver Mertz sit syn på kunstens rolle. Mertz nok er mest kendt for sine rød-blå kompositioner, men eksperimenterede med mange kunstformer. I denne bog sætter Mertz ord på sit meget passionerede forhold til kunst, men også om hvordan man skelner mellem kunst og sondrer mellem hvad der er godt og skidt, noget der ikke er et universelt svar på ifølge Mertz. Bogen indeholder ingen billeder, men mange fotos af håndskrifter og den konkrete lyrik, Mertz også eksperimenterede med.
Af andre bøger om Albert Mertz findes: Mertz om Mertz : Albert Mertz' noteværk og skrifter, 2013, her er Mertz' tekster ledsaget af essays med indføring i Mertz og hans kunst. Albert og fotografiet, 2005. Albert Mertz : arbejder fra et langt liv i kunstens tjeneste, 2001. Albert Mertz, 1999 og Albert Mertz 1920-1990 fra 1991.
Et kampskrift for kunsten af en af Danmarks fremmeligste, men oversete, kunstnere. Bogen har dog ikke det bredeste sigte.