Bogens primære målgruppe er mennesker med tinnitus og deres pårørende. Sekundært til fagpersoner: hørepædagoger, audiologiassistenter, fysioterapeuter, sygeplejersker og læger.
Jeg får en bog i hånden, der udsender lidt anonyme signaler - brune konkylier på brun baggrund, ingen bagsidetekst. Nuvel, hvis man har tinnitus, læser man nok bogen alligevel. Så bladrer jeg lidt, og en usædvanligt indbydende bog med rigtig mange spændende illustrationer, faktabokse og flotte anatomiske tegninger åbner sig. Bogen kaster i starten et historisk blik over tinnitus, og fortsætter herefter en forbilledlig gennemgang af høresystemet, som både omfatter selve øret og også hjernen. Blandt andet er hjernens plasticitet - evnen til at træffe nye valg, ombestemme sig og se en sag fra flere sider - af stor betydning i håndteringen af tinnitus. Der laves mange analogier til dyreverdenen, og i det hele taget er fremstillingen båret af både menneskelighed og god pædagogik. Det er bogens hensigt at bløde op på den udbredte opfattelse, at der ikke er noget at stille op med tinnitus. Forfatteren er speciallæge i øre- næse- og halssygdomme.
Det er nogle år siden, vi har set en bog om tinnitus Tinnitusbogen og Pas på ørerne begge 2002.
Meget informativ bog om tinnitus. Den skal fremhæves for sin meget pædagogiske tilrettelæggelse og sit fine layout. Jeg kan ikke skjule min begejstring for så god en udgivelse og håber, den kommer til at stå i mange biblioteker. Flere og flere får desværre tinnitus.