Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dolly Dyt og de bøvede bamser


Beskrivelse


Billedbog. Dolly Dyt må ikke gå ud i skoven for sin bedstemor, der advarer mod bumser, bøller og bøvede bjørne. En dag ser Dolly alligevel sit snit til at smutte ud, og inden længe finder hun bjørnenes hus. Men ikke alt er som det plejer at være.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 1. feb. 2017

Sjov og skør parodi på det klassiske eventyr om "Guldlok og de tre bjørne". Fantasien og fandenivoldskheden vil tiltale både børn, fra omkring 5 år, og voksne med hang til et godt grin.

Den danske forfatter og tegner Rune T. Kidde døde i 2013, men her genudgives hans ækle eventyr om "Dolly Dyt og de bøvede bamser", frit fortolket over "Guldlok og de tre bjørne". Det sker med en billedbogsudgave, hvor Rasmus Bregnhøi har illustreret. De fleste børn kender historien om Guldlok, men i denne version er der vendt noget op og ned på det klassiske eventyr; her maser Dolly Dyt fx en moset myretue ned i den mellemste bjørns badebukser, æder den mindste bjørns ølpølser og ser hjemmevideoer på bjørnenes TV, inden hun går ud som et lys i den største bjørns seng, hvor bjørnene senere finder hende.

Det er en fornøjelig omgang, med masser af morsomme øjeblikke og opfindsomme detaljer. Der er en mening med galskaben og Kiddes kærlighed til eventyrgenren skinner tydeligt igennem. Bregnhøis illustrationer er lige i øjet og matcher Kiddes vanlige sprudlende og rablende stil.

I Den Lilla Møghætte og pulven (Ill. Frank Brahe) har Kidde taget eventyret om Rødhætte under tilsvarende kærlig behandling. Norske Rørvik kan også være med og har i De tre Bukke Bruse i Badeland givet den kendte historie et sjovt og firnurligt twistDen lilla møghætte og pulvenDe tre Bukke Bruse i BadelandI Den Lilla Møghætte og pulven (Ill. Frank Brahe) har Kidde taget eventyret om Rødhætte under tilsvarende kærlig behandling. Norske Rørvik kan også være med og har i givet den kendte historie et sjovt og firnurligt twist.