Bøger / faglitteratur

Dragsdahl-sagen : KGB og historieforskningen


Beskrivelse


Kritisk, juridisk gennemgang af den injuriesag, som journalist Jørgen Dragsdahl anlagde mod historieprofessor Bent Jensen. Juridiske analyser af sagsforløbet og domsafsigelsen, der i første omgang faldt ud til Dragsdahls fordel, veksler med anklager mod Dragsdahl og dennes proselytter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 4. nov. 2010

Når man kan forvente en temmelig stor interesse for denne kritiske, juridiske gennemgang af dommen fra byretten i Svendborg, i injuriesagen som journalist Jørgen Dragsdahl har anlagt mod historieprofessor Bent Jensen, så er forklaringen at de to parter repræsenterer to forskellige tolkninger af fodnotepolitikken og den kolde krig.

Professor, jur. Dr. Ole Hasselbalch påpeger en række svagheder og mangler i sagsforløbet og i den domsafsigelse der i første omgang faldt ud til Dragsdahls fordel i den meget omtalte injuriesag anlagt mod Bent Jensen, fordi denne havde taget PET til indtægt for at Dragsdahl havde optrådt som KGB-agent. Hasselbalch skjuler ikke sine sympatier for Bent Jensen og sin foragt for de store dele af den danske elite der op til Murens fald var underlagt en velorganiseret påvirkningsoffensiv østfra, og bogen igennem veksler kølige og grundige juridiske analyser med lidenskabelige anklager og insinuationer mod Dragsdahl og hans proselytter.

I Den stille krig, 2001, har Hasselbalch beskrevet de sovjetiske påvirkningsoperationer mod Danmark under den kolde krig. Draghsdahl-sagen blev behandlet i PET-kommissionens beretning, Bind 13, KGB's kontakt- og agentnet i Danmark, 2009.

Der er stadig stor offentlig interesse for injuriesagen mellem Dragsdahl og Bent Jensen, der p.t. er appelleret til Landsretten, og i diskussionerne om hvordan Dragsdahls rolle under Den kolde Krig skal tolkes, er Hasselbalchs bog et vigtigt partsindlæg.


Politiken

d. 15. nov. 2010

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 15. nov. 2010


Weekendavisen

d. 12. nov. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. nov. 2010