Velskrevne barndomserindringer fra Sydhavnskvarteret anno 1946-1966, med mange fra flotte tidsbilleder. For alle, der interesser sig for kvarteret eller for hvordan livet var for en almindelig dansk arbejderfamilie.
I samarbejde med journalist Kate Bluhme udgiver Tonny Munnecke 2. del af sine barndomserindringer. Munnecke er født og opvokset i det Københavnske Sydhavnskvarter og fordelt over fire hovedafsnit, beretter han om sin opvækst i efterkrigstidens Danmark i 1946-1966. Han skildrer bl.a. hvordan dagligdagen formede sig hos en almindelig dansk arbejderfamilie, hvor kønsrollerne så småt begynder at ændre sig. Desuden får vi historier om, hvordan man forberedte og afholdt højtider, skolegang, opdragelse, gårdkampe, arbejde og meget mere. 1. del er Dreng af tid og sted.
Bogen er et godt eksempel på, at man ikke behøver at have levet et opsigtsvækkende liv for at kunne levere et stykke velskrevet og vedkommende litteratur. På fornem vis formår han levende at skildre dagligdagen for en almindelig dansk familie uden at det af den grund bliver for privat eller opremsende. Den er let at læse og indeholder nogle meget fine billeder fra en svunden tid, som mange helt sikkert vil kunne nikke genkendende til. Kan godt læses uafhængigt af bind 1.
I forhold til Dreng af tid og sted er der flere overlap og gentagelser, men det føles alligevel som en ny læseoplevelse da kompositionen er anderledes.