Bøger / faglitteratur / idebøger

Drengekunst - oh, boy


Beskrivelse


Eksempler på og inspiration til hvordan man kan arbejde med drenge og kunstnerisk iagttagelse og udfoldelse udendørs.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 4. mar. 2013

Til folk der vil introducere kunst til drenge i 2-8-års alderen, bogen kan også bruges af dem der arbejder professionelt med børn og forældre. En bog om drenges arbejde med kunst.

Børn er af natur nysgerrige og undersøgende, og i denne bog kommer Anna Marie Holm, der selv er udøvende kunstner, med eksempler på kunst man kan lave med drenge i 2-8-års alderen. Holm kommer med mange sjove og underholdende aktiviteter, man kan kopiere og udføre. De fleste stiller ikke store krav til lokalet eller materialer, og mange af dem foregår udenfor. Den billedmæssige formidling er fremragende, med mange flotte farvebilleder til at vise aktiviteten. Formidlingsteksterne er dog ret kryptiske. Beskrivelserne er holdt i et poetisk, naivt beskrivende sprog, hvor man selv skal stykke sammen, hvad aktiviteten er, da der ikke er en mere pragmatisk beskrivelse. Det er ikke særligt hensigtsmæssigt. Det lider specielt de aktiviteter, hvor billederne ikke er selvforklarende under. Bogen indeholder et løsblad, der gør bogen svær at håndtere biblioteksmæssigt.

Holm har tidligere skrevet lignende bøger bl.a. Øko-art med små børn fra 2011 og Kunstnerisk liv ude : med 1-6 årige fra 2009. Har man lånere til de bøger vil denne også have interesse.

En fin bog med mange bud på aktiviteter til drenge, der dog skæmmes af de noget kryptiske beskrivelser.


Billedpædagogisk tidsskrift

2013, nr. 1

af

af

Dorte Baggenæs

2013, nr. 1