Bøger / faglitteratur / idebøger

Øko-art med små børn


Beskrivelse


Eksempler på og ideer til kunstnerisk handling udendørs sammen med børn på en økologisk forsvarlig måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2011

af

af

Jette Andreasen

d. 17. nov. 2011

For både pædagoger og forældre er der rigtig fin inspiration at hente i denne bog om at bruge naturen og dens materialer til i en kunstnerisk proces om at arbejde og lege med 1-6-årige børn.

Billedkunstner Anna Marie Holms arbejde med børn handler om at skabe kunstnerisk handling her og nu med de ting, der omgiver os. Hun tager udgangspunkt i, at børn elsker at undersøge ting. I en dejlig, næsten lyrisk tone beretter hun om det ene lille projekt efter det andet, som hun har lavet med en gruppe børn. Og billederne af glade børn i aktivitet taler deres tydelige sprog. Det økologiske er i centrum, og derfor er det især naturmaterialer, som er i spil. Der tegnes med ler og pinde, vinden bruges som legekammerat, vand og sne spiller med. Suppleret af aviser, papir og andet nedbrydeligt. Det er enkle aktiviteter, og derfor lette at bruge i institutioner og i familien.

Bogen lægger sig i stilen tæt op ad forfatterens to tidligere bøger Baby-art, 2007 og Kunstnerisk liv ude, 2009. Men nu med økologisk tilgang.

En meget fin aktivitetsbog med et dejligt samspil mellem det kunstneriske og det økologiske.