Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Drengen der faldt ned gennem Udgang 43


Beskrivelse


Fantasy om drengen Finn, der falder ned i Underverdenen gennem Udgang 43. Her finder Finn den hjælp han behøver, for at komme sig over sin fars død.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 16. juli 2010

Bogen henvender sig til læsere mellem 10 og 12 år, der kan lide fantastiske fortællinger med døden og efterlivet i centrum. Bogen kan formidles som fantasy, men vil ikke egne sig til de "garvede" fantasy-læsere.

Det er forfatterens første bog på dansk. Den omhandler drengen Finn der mistede sin far i et flyuheld for et år siden, og han har endnu ikke bearbejdet sorgen. Han "låner" moderens bil og kører ud i en regnstorm, hvor bilen forulykker. Men i stedet for at smadre bilen, kommer han ved et held/uheld til at falde direkte ind i Udgang 43, som er den direkte vej til underverdenen. Her møder Finn mange spøgelser og lærer også noget om sin far. Bogen er stilfærdig og en sød bearbejdning af en drengs sorg over tabet af en forælder, forklædt som en fantasy-fortælling om spøgelser. Det er en dannelseshistorie om mod, tab og venskab. Bogen er rimelig let at læse og vil ikke volde de fleste 10-12-årige nogle problemer.

Kenneth Bøgh Andersens serie om Den store djævlekrig er også en glimrende fantasy-serie om efterlivet.

Det er en sød, lille historie, som nok vil have sin målgruppe på lokalbibliotekerne.


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 1 (2011)

af

af

Martin Blok Johansen

Årg. 64, nr. 1 (2011)Informationer og udgaver