Denne dystopiske science fiction, henvender sig til læsere, der ynder filosofiske og tankevækkende klassikere med mange tekniske detaljer og termer, der ikke eksisterer i vores virkelighed.
De fleste kender Ridley Scotts film Blade runner fra 1982, mindre kendt er filmens litterære forlæg fra 1968, sidst udgivet på dansk i 1993. Bogen foregår i 1992. Jorden er forurenet af radioaktivt støv og næsten alle dyrearter er uddøde, så almindelige mennesker må tage til takke med kunstige husdyr. Prisejæger Rick Deckard får til opgave at eliminere 7 bortløbne androider, der alle opfører sig som og ligner mennesker til forveksling. Det bliver en process, der ændrer hans liv og får ham til at tænke over, hvad der er ægte og hvad, der er falskt, og om det er nødvendigt at udøve vold mod sin egen identitet, for at opnå det man ønsker. Sprogligt er romanen præget af mange tekniske termer og udtryk, som ikke findes, en kombination, der til tider hæmmer forståelsen og historiens flow.
Philip K. Dick har haft stor betydning for science fiction-genren. Han kan bruges på linje med samtidige forfattere som Isaac Asimov, John Campbell og vores egen Niels Nielsen.
Dystopien og den grundlæggende diskussion af virkeligheden og menneskets moral vil tiltale læsere af klassisk science-fiction litteratur. Den filosofiske tilgang og den springende stil kræver dog en koncentreret læser.