Bøger / skønlitteratur / roman

Dronningen af Tearling


Beskrivelse


Prinsesse Kelsea er opvokset i eksil. På sin 19 års fødselsdag vender hun tilbage for at genvinde sin retmæssige trone. For at redde den undertrykte befolkning, må hun sætte sin lid til både den magiske Tearling-safir og den hemmelige oprørsbevægelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 19. nov. 2019

Spændende letlæst roman om en ung pige, der kæmper for at blive en ansvarlig dronning for sit underkuede folk i landet Tearling. For unge og voksne læsesvage.

Kelsea har levet i eksil i skovene med sin fosterfamilie. Som 19-årig må hun rejse til Nylondon og blive kronet som Tearlings nye dronning. Med sig har hun to magiske ædelsten, som har tilhørt hendes afdøde mor. Kelsea bryder moderens aftale om at sende slaver til den røde dronning i Mortmesne. Og nu må hele landet forberede sig på krig. Historien foregår i fremtiden efter udvandringen fra Amerika. Bogen er også udgivet som bog + lyd. Lixtal er 22. Bogen er en letlæst udgave af Dronningen af Tearling, der er første bind i en trilogi.

Vellykket genfortælling af en fremtidsroman med en sej pige som hovedperson. Romanen har bevaret flowet, og det er nemt at leve sig ind i hovedpersonens følelser. Teksten er komprimeret med korte sætninger og delt op i mindre afsnit på siden. Gammeldags ord er forklaret. Nogle ordblinde vil have brug for også at lytte til historien, mens de læser.

Dronningen af Tearling minder meget om "Hunger Games", der også er en fremtidsroman med fantasy-elementer, men den findes ikke som en letlæst udgave for læsesvage. I serien "Læselyst" er der fx også en spændende fremtidsroman Europa i opløsning.