Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Du er en helt, morfar!


Beskrivelse


Lines klasse skal på tur. Morfar kører Line. Han var også engang på tur. Om natten blev en pige væk. Morfar måtte redde hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 1999

af

af

Birgit Hald

d. 20. okt. 1999

Den femte bog om Line og hendes morfar med de store flyveører og de fantastiske historier er en rigtig gyser, men ellers adskiller den sig ikke fra de tidligere letlæsningsbøger om Line. Det er stadig en god serie med fin overensstemmelse mellem det indholdsmæssige og læsetekniske niveau. Teksten er skrevet i et godt og enkelt sprog der kan læses fra ca. 6 år, og bogens layout og opsætning lever op til standarden i de tidligere bind i serien Lille Dingo. Alle opslag er illustreret med udmærkede, farvelagte tegninger der fint rammer historiens tone og understøtter teksten. Line skal på lejrskole, og hendes morfar kører hende hen til hytten. Undervejs fortæller han hende om engang han selv var på lejrskole og var på en natlig udflugt til en kirkeruin hvor genfærdet af en hovedløs konge huserede. Der lød et skrig i natten, og senere opdagede de at en af pigerne, Ulla, manglede. Ulla måtte reddes, og det klarede Lines morfar naturligvis ved hjælp af sine store flyveører.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 20. okt. 1999

Endnu en letlæsningsbog i Lille Dingo-serien om Line og hendes herlige og skøre morfar. Line skal på tur med klassen, og selvfølgelig har morfar også været det, da han gik i skole. Så på vej til hytten fortæller han om sine oplevelser. Det bliver en drabelig historie om sne, mørke, gys og en genganger med afhugget hoved i en øde kirkeruin. Selvfølgelig bliver morfar helten, og ved hjælp af sit mod og store flyveører redder han en pige fra klassen, der var forsvundet under den natlige gysertur – og Line beundrer ham, som en morfar skal beundres. Det er en rigtig god og spændende historie, der nok skal tryllebinde læserne. De får et godt gys med smil på læben. Bogen er sat i åben sats i små blokke med op til 4/5 ord pr. linie. Alle opslag er illustreret med situationer fra handlingen. Det er store enkle tegninger, hvor farvevalget afspejler de forskellige situationer. Tekst og illustration danner et tiltalende og indbydende layout. En god bog til den første selvstændige læsning i indskolingen.