Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Du er en klovn, morfar!


Beskrivelse


Line og morfar ser på elefanten i Zoologisk Have. Den har lænke om foden, ellers flyver den væk, siger morfar. Morfar fortæller, at han og elefanten er fløjet sammen fra Afrika.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 1998

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 23. okt. 1998

I den letteste ende af Gyldendals dingoserie, Lille Dingo, her på lix 7, udkommer et par bøger om morfar og barnebarnet Line. Morfar elsker at fortælle prale-/løgnehistorier fra dengang han var ung. Morfar har det held, at hans ører er usædvanlig store og kan bruges til at flyve med. Inspireret af en tur i Zoo og mødet med elefantungen Dumbo, fortæller morfar om dengang han var på safari i Afrika, fløj tur med elefantungen og tog den med hjem, men måtte aflevere den til Zoo da den blev for stor til at have boende hjemme. Det er en herlig lille historie fortalt med humor i et enkelt sprog. Bogen er sat med meget korte linier med op til 4-5 ord/linie i små overskuelige blokke. Den er gennemillustreret med farvelagte tegninger, der lige som teksten fortæller historien og støtter læsningen. Endnu et godt bud til den allerførste læsning af en "rigtig" bog.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 1998

af

af

Birgit Hald

d. 23. okt. 1998

Du er en klovn, morfar! er endnu en sød historie om Line og hendes fantasifulde morfar, som vi tidligere har mødt i Du har pip, morfar! fra 1997. Der er god overensstemmelse mellem historiens niveau og tekstens sværhedsgrad, der passer til begynderlæserne i 1. klasse. De korte hovedsætninger er verssat, og der er delestreger i bogens eneste sammensatte ord. Alle opslag er flot illustreret med Kirsten Raagaards meddigtende tegninger i varme, douce farver. Line på ca. 6 år skal i Zoologisk Have med sin morfar. De går først hen og ser på elefanten, der har en lænke om foden. Morfaren forklarer, at det er for, at den ikke skal flyve væk. Han fortæller, hvordan han engang i Afrika mødte netop denne elefant, og de sammen fløj hjem til Danmark ved hjælp af deres store ører. Du er en klovn, morfar! udkommmer samtidig med Slap af, morfar!, hvori morfaren også fortæller Line en fantastisk historie om sine evner for at flyve.