Bøger / faglitteratur til børn

Du gætter aldrig, hvad de gjorde i det gamle Egypten


Beskrivelse


Få vanvittige fakta om Egypten, bl.a. om opfindelsen af klam tandpasta og brug af flagermusblod som medicin. For 10-14-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2021

af

af

Louise Urban Andersen

d. 5. juli 2021

Få vanvittige fakta om Egypten, bl.a. om opfindelsen af klam tandpasta og brug af flagermusblod som medicin. For 10-14-årige.

Hver bog introduceres med en advarsel om, at bogen udelukkende indeholder ubrugelig og klam viden om specifikke historiske perioder. Herefter følger "Den hurtige intro" med 10 korte facts om perioden. I bogen om vikingetiden fortælles, at kloge koner brugte løgsuppe til at konstatere om en viking var dødeligt såret, og om hvordan man brugte tis til at lave ild. I bogen om Romerriget kan man fx læse om, hvordan man brugte døde igler til at farve håret, eller om hvordan man solgte sved fra gladiatorer som souvenirs. Bogen om Egypten fortæller bl.a. om hvordan egypterne trak hjernemassen ud gennem næsen, når man balsamerede et lig, eller hvordan man brugte en aske fra en okseklov og æggeskal som tandpasta.

Sjove, klamme og vanvittige fakta fra historiske perioder præsenteret med avislignende forsider. Bøgerne kan bruges som lystlæsning, men vil også kunne anvendes som en sjov afslutning på arbejde med historiske perioder i folkeskolen. Ane Gudruns groteske tegninger understreger Thomas Arnts vanvittige facts.

I den mere seriøse ende af skalaen findes fx 100 ting du bør vide om vikingerDet gamle RomHos ægypterne, Det gamle Rom og Hos ægypterneI den mere seriøse ende af skalaen findes fx 100 ting du bør vide om vikinger, og Hos ægypterneI den mere seriøse ende af skalaen findes fx 100 ting du bør vide om vikinger, Det gamle Rom og .