Jens Rosendal, der er kendt for sine folkelige sange og moderne salmer, fortæller om sit forfatterskab og sine livserfaringer fra højskoleverdenen og egne anfægtelser om erkendelsen af sin homoseksualitet. Vil interessere sangglade fra højskole- og efterskoleverdenen, ligesom mange i forskellige kirkelige kredse kan nikke genkendende til Rosendals beskrivelser.
Bogens tolv kapitler indledes med hver sin Rosendal-sang, som forfatteren selv beretter om baggrunden for og idéen til. Den populære "Sat her i forvirringstiden" giver eksempelvis Rosendal anledning til at fortælle om sin opvækst i et indremissionsk hjem i Vendsyssel, hvilket på mange måder har præget ham. Udgangspunktet for Rosendals "Forelskelsessang" var hans kærlighed til en anden mand. Rosendal fortæller også om sin fætter, Aage Rosendal Nielsen, der jo er kendt for "Æ Verdensuniversitet", hvor John Lennon og Yoko Ono boede i en periode. Læreruddannelsen fra Nørre Nissum blev Rosendals første skridt ud i skoleverdenen, der siden blev afløst af mange år på højskolerne i Løgumkloster og Jaruplund, hvilket vi også hører om. Endnu et vigtigt emne er Rosendals forhold til vadehavet og marsken, som han beskriver i mange digte og sange.
Det er meget fascinerende at læse Jens Rosendals egne forklaringer på, hvordan hans sange og salmer er opstået, og hvordan de tager udgangspunkt i Rosendals kristne tro og egne livserfaringer, som han fortæller rørende om.
En anden, der også skriver moderne salmer, som er blevet optaget i salmebogen, er Hans Anker Jørgensen, og det fortæller han om i Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør.