Bøger / faglitteratur / erindringer

Du løfter mig : om sorg, kærlighed og taknemmelighed


Beskrivelse


Inge Møllehave (f. 1947) fortæller om tabet af sin mand gennem 39 år, om ægteparrets kærlighed til hinanden, om den dødelige diagnose, om tabet og sorgen, om at være pårørende og sørgende, og om at leve videre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2018

af

af

Merete Trap

d. 15. okt. 2018

Det er en stor sorg og en lang og smertelig proces at miste en livsledsager. Dette fortæller Inge Møllehave om i sin bog, dedikeret til ægtemanden Erling. Bogen henvender sig primært til ældre læsere, der har mistet en ægtefælle. Kan også bruges på ældrecentre og hospicer.

Da Inge Møllehave i 2017 mister sin mand Erling, mister hun sin livsledsager gennem 39 år. I bogen fortæller hun i 10 kapitler om ægteparrets kærlighed til hinanden, om den dødelige diagnose, om tabet og sorgen, om at være pårørende og sørgende, og om at leve videre. Bogen er tilsat bokse med Erlings salmer og tekster, Inges erindringsglimt og venners og families ord om Erling. Bagerst i bogen er forslag til, hvor man som efterladt kan hente hjælp. Ægteparret Inge og Erling har flere udgivelser bag sig, senest Fra liv til liv.

Dette er en fin og lidt melankolsk udgivelse om at miste. Om den handlingslammelse man kan føle, når døden trækker gulvtæppet væk og man sidder alene tilbage. Man mærker tydeligt den store kærlighed, som bogens forfatter har følt til sin mand og selv om bogen har et lidt personligt præg, vil den stadig være brugbar for mange, især ældre mennesker, der har mistet.

Kan sammenlignes med andre udgivelser, der omhandler tabet af en ægtefælle. Her kan fx nævnes Charlotte Bork Høvsgaards Så er Thomas væk, hvor det dog omhandler tabet af en ung ægtefælle.


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 12. nov. 2018