Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dybet


Beskrivelse


Astrid og hendes lillebror skal på kanotur i Sverige med deres far. Men det er ikke drømmen, når man er 14 år, og ikke stoler på sin far.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Stine Bille

d. 20. apr. 2018

I "Dybet" møder vi Astrid og hendes lillebror, som skal på kanotur i Sverige med deres far. Men det er ikke drømmen, når man er fjorten år, og ikke stoler på sin far. Fra 12 år og op.

"Dybet" er udgivet i serien "Læseklub. Sort". Astrid og hendes lillebror skal på sommerferie sammen med deres far. De er meget nervøse og spændte, fordi han har været i fængsel og derfor har de ikke set ham i lang tid. Deres ferie starter stille og roligt, og langsomt vender børnene sig til deres far igen. De bader, laver mad, spiller spil og hygger ved bålet om aftenen. Den sidste aften tager deres far alene ud på søen for at fiske. Pludselig skifter vejret og det begynder at tordne, lyne og regne kraftigt. De to børn bliver bange, og sammen trøster de hinanden, og kæmper sig gennem natten uden deres far. Han kommer først tilbage næste morgen, med store sår i hoved og rifter på armen. Hvad er der sket? Har han svigtet dem igen eller..?.

Det er en velskrevet og meget rørende historie om svigt, ansvar og om at lære sin far at kende igen. Bogen giver et realistiske billede af hvor svært det er, at være barn/ung til far, som har været i fængsel. Illustrationerne er holdt i mørke og grønne farve, som er med til at understøtte stemningen i bogen.

I samme serie findes flere spændende titler fx Jagten - undercoverUndskyld, Julie. I Undskyld, Julie oplever Julie også at skulle leve med en far i fængselI samme serie findes flere spændende titler fx Jagten - undercover. I oplever Julie også at skulle leve med en far i fængsel.