Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Dyr på Galapagos


Beskrivelse


Vidste du, at havleguanen kan overleve ved at nedbryde sine ryghvirvler, hvis der ikke er føde nok? Eller at elefantskildpadden bliver 100-120 år i gennemsnit? Få viden om dyrelivet på Galapagosøerne i denne fagbog for børn fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2015

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 16. dec. 2015

Vidste du, at havleguanen kan overleve ved at nedbryde sine ryghvirvler, hvis der ikke er føde nok? Eller at elefantskildpadden bliver 100-120 år i gennemsnit? Få viden om dyrelivet på Galapagosøerne i denne fagbog. Fra 4. klasse.

Bogen begynder med et par kapitler, der fortæller om, hvordan Galapagosøerne er opstået og om øernes betydning for Darwins forskning. Herefter fortæller bogen om 10 specielle dyr - bl.a. elefantskildpadden, havleguanen og Galapagospingvinen. Hvert dyr bliver beskrevet ud fra 5 overskrifter: levested, udseende, jagt- og spisekort, formering og fjender. Bogen er i hardback, har flere illustrationer og fotos på hvert opslag, og der er fakta bokse og stikordsregister.

God og oplysende fagbog med en overskuelig opbygning. Illustrationerne er flotte og fortællende, og der er flere til hvert dyr. Teksten har mange korte hovedsætninger, som gør den lettere at læse, men nogle steder er sproget lidt tungt med udtryk som "da bager solen ubarmhjertigt ned på dem" og "de stiller sig i indbydende positurer". Bogen har stikordsregister, men ingen liste med ordforklaring til ord som fx "kønsmoden", "vegetation" og "parasitter".

Der er ikke udgivet meget om emnet for børn de seneste år. Undervisningsbogen Galapagos - de fortryllede øerGalapagos er fra 1996, og i serien "De små fagbøger" findes Galapagos fra 2000Der er ikke udgivet meget om emnet for børn de seneste år. Undervisningsbogen - de fortryllede øer er fra 1996, og i serien "De små fagbøger" findes fra 2000.