Bøger / faglitteratur

Dyrenes hemmelige liv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I en blanding af personlige observationer fra sin gård og viden fra den nyeste forskning, beretter den tyske skovfoged Peter Wohlleben (f. 1964) om taknemmelige, løgnagtige, intelligente og medfølende dyr.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2017

af

af

Martin Jørgensen

d. 29. aug. 2017

En underfundig bog, der giver et indblik i dyrenes indre liv. For naturnysgerrige med åbent sind.

Er mennesket det eneste bevidste væsen? Det mener Peter Wohlleben ikke, og gennem denne bog kommer han ind på en lang række emner og eksempler på, hvorfor dyrene også har bevidsthed og følelser. I en blanding af personlige observationer fra sin gård og viden fra nyeste forskning, beretter han om taknemmelige, løgnagtige, intelligente og medfølende dyr. Den optik vi mennesker betragter dyreverdenen med, er præget af dyrenes position som mindreværdige, men Wohlleben kommer med betragtninger, der modsiger dette. Han fortæller fx om egerns moderkærlighed, haner der lyver for høner, rådyr i sorg og dyr der føler begær. Han berører også kritisk emner som fx menneskets behandling af dyr i fx fødevareproduktionen og naturens ve og vel. Peter Wohlleben er skovfoged i det sydvesttyske, hvor han gennem sit virke, arbejder for mere oprindelige tilstande i naturen. Sidst i bogen er noteliste til primært tyske kilder.

Wohlleben skriver ukompliceret og ligetil, og formidler på fornemste vis egne erfaringer og nyeste forskning. En herlig bog, der formidler et ganske komplekst emne, og som sikkert vil provokere mere konservative naturinteresserede.

De kloge dyrTræernes hemmelige liv har en spirituel indgang til emnet. Wohllebens Træernes hemmelige liv har samme form og følelseDe kloge dyr har en spirituel indgang til emnet. Wohllebens har samme form og følelse.


Politiken

d. 21. okt. 2017

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 21. okt. 2017


Kristeligt dagblad

d. 26. sep. 2017

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. sep. 2017


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2017

af

af

Lars Ole Knippel

d. 8. okt. 2017


Weekendavisen

d. 15. sep. 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 15. sep. 2017