Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Indhold: Menneskers og dyrs sprog ; Hunde logrer og tisser ; Katten spinder og mjaver ; Som hund og kat ; Heste vrinsker ; Fuglesang ; Fuglenes farver ; Elefanternes bas ; Hvalerns sang ; Fisk spiller på guitar - og ser rødt ; Biernes dans ; Lysende signaler ; Når dyr forstår fremmede sprog ; Fuld af løgn ; Talende papegøjer ; Tællende dyr ; Marekatte advarer hinanden ; Chimpansen - vores nærmeste slægtning ; Tale med dyrene. Forfatter og illustrator har tidligere arbejdet sammen om bøger, der handler om dyr, bl.a. Dyrenes jægere (1998) og Dyrenes familieliv (1999). Her drejer det sig om dyrenes evne til at kommunikere ved hjælp af stemme, kropssprog, farver, dufte - og i nogle tilfælde ved lys. Bogen fortæller om hunde, katte, heste, chimpanser, elefanter, hvaler, fugle, fisk, bier, ildfluer osv. Der er eksempler på dyr, der kan kommunikere med andre arter, på talende papegøjer og lærenemme aber og fugle. Der fortælles også om dyr, der kan "snyde" ved at efterligne andre arter, og om kommunikation mellem mennesker og dyr. Som sædvanligt skriver den tidligere zoo-direktør i et veloplagt sprog, og han krydrer beretningerne med små, selvoplevede historier. Birde Poulsens tegninger er ganske vellykkede og passer godt i layoutet, men jeg synes, at chimpansers og hestes ansigtsudtryk er mindre heldige. En fin bog til dyreglade børn. Kan selvlæses fra 4. klasse. Lektør: Steen Agger Endnu en bog om dyr af forfatteren og illustratoren, tidligere direktør for Zoologisk have i København, denne gang om dyrs sprog og kommunikation. I 19 kapitler fortælles om de særegne måder dyr ytrer sig, kommunikerer og "forklæder" sig. Hunde, katte og heste der vrinsker, fugle og fisk der kommunikerer ved hjælp af farver og papegøjer der taler, dyreverdenens mangfoldighed er stor. Den er også kuriøs når det handler om rovfisk der "forklæder" sig som rensefisk for at komme tæt på store kødfulde fisk med "hudproblemer". Sproget er velfunderet, afvekslende og henvender sig ofte direkte til læseren. Det virker meget naturligt. Bogens tegnede billeder i akvarel i illustrators vanlige naturalistiske stil. Bogen egner sig til oplæsning for videbegærlige og interesserede børn fra 6 år, og kan læses fra 11 år. Forside præget af lysegrøn baggrundsfarve og fire dyr, bl.a. en chimpanse der "kigger ind" fra hver deres hjørne dækker sammen med teksten der præsenterer emnet fint. Vi har ikke mange bøger om emnet, og slet ikke til denne målgruppe. Lektør: Torben Bråe Olesen .

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2002

af

af

Steen Agger (skole)

d. 19. nov. 2002

Forfatter og illustrator har tidligere arbejdet sammen om bøger, der handler om dyr, bl.a. Dyrenes jægere (1998) og Dyrenes familieliv (1999). Her drejer det sig om dyrenes evne til at kommunikere ved hjælp af stemme, kropssprog, farver, dufte - og i nogle tilfælde ved lys. Bogen fortæller om hunde, katte, heste, chimpanser, elefanter, hvaler, fugle, fisk, bier, ildfluer osv. Der er eksempler på dyr, der kan kommunikere med andre arter, på talende papegøjer og lærenemme aber og fugle. Der fortælles også om dyr, der kan "snyde" ved at efterligne andre arter, og om kommunikation mellem mennesker og dyr. Som sædvanligt skriver den tidligere zoo-direktør i et veloplagt sprog, og han krydrer beretningerne med små, selvoplevede historier. Birde Poulsens tegninger er ganske vellykkede og passer godt i layoutet, men jeg synes, at chimpansers og hestes ansigtsudtryk er mindre heldige. En fin bog til dyreglade børn. Kan selvlæses fra 4. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2002

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 19. nov. 2002

Endnu en bog om dyr af forfatteren og illustratoren, tidligere direktør for Zoologisk have i København, denne gang om dyrs sprog og kommunikation. I 19 kapitler fortælles om de særegne måder dyr ytrer sig, kommunikerer og "forklæder" sig. Hunde, katte og heste der vrinsker, fugle og fisk der kommunikerer ved hjælp af farver og papegøjer der taler, dyreverdenens mangfoldighed er stor. Den er også kuriøs når det handler om rovfisk der "forklæder" sig som rensefisk for at komme tæt på store kødfulde fisk med "hudproblemer". Sproget er velfunderet, afvekslende og henvender sig ofte direkte til læseren. Det virker meget naturligt. Bogens tegnede billeder i akvarel i illustrators vanlige naturalistiske stil. Bogen egner sig til oplæsning for videbegærlige og interesserede børn fra 6 år, og kan læses fra 11 år. Forside præget af lysegrøn baggrundsfarve og fire dyr, bl.a. en chimpanse der "kigger ind" fra hver deres hjørne dækker sammen med teksten der præsenterer emnet fint. Vi har ikke mange bøger om emnet, og slet ikke til denne målgruppe.


Børn & bøger

Årg. 56, nr. 1 (2003)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 56, nr. 1 (2003)