Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dyret fra skoven


Beskrivelse


Allan og Peter er venner. De ser et dyr i skoven. Det gemmer sig under et væltet træ. De prøver at lokke det ud. Er det en hund?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Svanholm

d. 18. dec. 2018

To små letlæsningsbøger af forlagets Ps-serie. Begge bøger er meget søde og rørende med rare solstrålehistorier om dyr. I Dyret fra skoven finder Allan og hans kammerat Peter en forladt hund,der længe har måttet klare sig selv og nu ligger med hvalpe under roden på et væltet træ. I Musen på dynen bliver den samme lille mus med skæv hale ved med at dukke op i Allans værelse, lige megethvor langt den bliver bragt væk. Bøgerne har på hvert opslag Mette Brahm Lauritsens store fortællende stregtegninger, foran i hver bog er et kort over området, hvor Allan og Peter bor, og de sidstesider i bøgerne er korte facts om bogens dyr og en lille liste med litteraturhenvisninger passende til 8-9-års alderen. Bøgerne er tiltalende og virker indbydende for begynderlæsere med den førstetræning bag sig. De små historier om børn og dyr har handling nok til at fange interessen, og de viser en værdifuld kærlighed til dyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birgit Damtoft (skole)

d. 18. dec. 2018

Der er i alt fire titler om Allan og Peter udgivet i Ps-serien, hvilket bl.a. vil sige, at der fra forlaget er udarbejdet et arbejdsmateriale til bøgerne. Det er små fortællinger om dyrfortalt med korte sætninger i et letforståeligt sprog - men uden at det bliver kedeligt. Teksten, der er sat med letlæselige bogstavtyper, vil teknisk og indholdsmæssigt kunne læses fra slutningenaf 2. klasse. I specialundervisnings-regi vil bøgerne kunne bruges til lidt ældre elever. I Dyret fra skoven ser Allan og Peter et eller andet dyr forsvinde ind i skoven. De bliver nysgerrige ogvil finde det. Da det endelig lykkes, viser det sig at være en hund med fire hvalpe. Hovedpersonen i Musen på dynen er en husmus med skæv hale. En morgen, da Allan vågner, sidder den på hans dyne.Den skal sættes ud (levende naturligvis), siger forældrene. Men hver gang vender den tilbage. Det er to gode historier, der ender lykkeligt, men pludseligt - fantasien kan få frit spil videre.Begge bøger indeholder dejligeog varme s/h tegninger. Tekst og tegninger signalerer noget godt og trygt omkring de to drenge. Forrest i bøgerne findes et kort over egnen - bagest nogle fagligeoplysninger samt henvisninger til andre bøger af samme sværhedsgrad og bøger med billedmateriale.


Jyllands-posten

d. 12. aug. 1991

af

af

Ulrik T. Skafte

d. 12. aug. 1991