Bøger / faglitteratur

E-værksætteren : din guide til den professionelle netbutik


Beskrivelse


Gode råd og tips til hvordan man kan forbedre sin e-butik og øge omsætningen ved e-handel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. juni 2008

Praktisk guide om at lave sin egen netbutik. Henvender sig naturligvis til alle som professionelt sælger på nettet, men er også meget velegnet til opgavebrug fra handelsskoleniveau.

Lea S. Lindbæk, der selv har succes som iværksætter indenfor nethandel, se netbutikken www.Aura4laura.dk, skriver her sammen med journalisten Louise Reseke. Bogen indleder med et historisk rids af e-handlen "fra dotcom-krak til gennembrud". Næste skridt frem mod en e-butik er at definere sin forretning. Hvad sælger man, til hvem, fastlæggelse af serviceniveau, konkurrentanalyse og økonomisk fundament? Der er afsnit om e-handlens teknik fx begreber som "domæne og hosting", om design af e-butik, logistik, service, markedsføring og om godt købmandskab eller "Forretningskab - øg dit salg på nettet." I et afrundende afsnit stilles bl.a. det vigtige spørgsmål man altid bør stille sig selv. "Har jeg det, der skal til?" Her konstaterer bogen bl.a.: De første år som selvstændig er op ad bakke. Det tager typisk mellem 3-5 år at få en forretning til at løbe rundt." Som noget anderledes er hvert kapitel i bogen sponsoreret af en virksomhed indenfor e-handel, der til gengæld får 100 ord at beskrive deres givne virksomhed med Dermed bliver bogen også en præsentation af faktiske danske e-butikker.

Andre bøger om e-handel er fx E-handel, 2007 eller Tjen penge på nettet af Britt Malka.

Den mest velstrukturerede grundige teoretiske og praktiske guide i professionel nethandel på dansk med en dansk synsvinkel.