Bøger / skønlitteratur / roman

Edbryder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Historisk krimi fra 1000-tallets England. Mænd med høje æresbegreber begår mord og udfører hævntogter i et sindrigt spil om magten. Bogens hovedpersoner opklarer forbrydelsen ved hjælp af klassisk ræsonnement.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 2. feb. 2011

Edbryder af Martin Jensen er 2. bind i en ny serie om Winston, Halfdan og Alfilda i 1000-tallets England. Bøgerne kan læses uafhængigt at hinanden. Flot forside.

Edbryder er en kriminalroman, der foregår i England i 1000-tallet. De to mænd Winston og Halfdan og Winstons kvinde Alfilda, som læserne måske har mødt i 1. bind Kongens hunde, sendes ud på en mission og ender i et munkekloster, hvor der begås et mord. Der er et rigt persongalleri og en masse æden og drikken, krigere med sværd, mænd af ære og vanære, samt livet i klosteret i kontrast til det almindelige liv i den nærliggende landsby med fristende kvinder helt ned i 12-års alderen. Med almindelig sund fornuft og udspørgen af de involverede parter, oprulles mysteriet og gåden løses. Bogen er desværre næsten 100 sider om at komme rigtigt i gang. Forfatteren afslutter bogen med et kommentarkapitel, der forklarer tiden og de forskellige rang betegnelser/titler som bogens personer bærer.

Martin Jensen har udgivet flere bøger, der foregår i middelalderen. Den såkaldte Eske Litle serie i 7 bind, foregår i Assens i 1300-tallet. Af andre kriminalromaner med et kloster som ramme kan nævnes De uskyldiges brøde af Candace Robb. Se også 1. bind Kongens hunde.

En middelalderkrimi med et kloster som scene og et stort persongalleri. Vil appellere til læsere af historiske romaner med et krimi plot. Bogens slutning lader læseren forvente flere bind i serien.


litteratursiden.dk

d. 11. juli 2011

af

af

Jette Holst

d. 11. juli 2011

En død munk med højre hånd hugget af bliver starten på et nyt eventyr for Halfdan og Winston i 1000-tallets England. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af Martin Jensen. Jeg læse...


litteratursiden.dk

d. 14. mar. 2011

af

af

Beth Høst

d. 14. mar. 2011

Tiden er tidlig middelalder, stedet er England, hvor regenten er Knud med efternavn den Store. Det skorter ikke på kampe & magtintriger, Winston og Halfdan er de gæve snushaner Bernard Cornwell h...


Berlingske tidende

d. 25. feb. 2011

af

af

Niels Houkjær

d. 25. feb. 2011


Jyllands-posten

d. 25. feb. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. feb. 2011