Bøger / skønlitteratur / roman

Efter Dem, Holmes


Beskrivelse


Kriminoveller, om Sherlock Holmes og doktor Watson. Novellerne indeholder særskilte mysterier, forsvindninger, tyverier o.s.v., men den geniale Holmes løser dem alle, ved hjælp af sin snusfornuftige ven Watson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Drustrup Larsen

2007

Kendere af Sherlock Holmes og kriminoveller af klassisk, engelsk snit må være hovedmålgruppen. Bogen holder ikke stilen mht. omslaget, der er et simpelt layoutet blødt bind uden gammel engelsk stil. Som de fleste bøger på krimihylden vil den blive taget af nysgerrighed, og denne for at finde ud af hvad disse nye historier med Sherlock Holmes er for nogle.

I en angivelig autentisk ramme bringes 4 noveller med Conan Doyles mesterdetektiv, Sherlock Holmes, i hovedrollen og med doktor Watson som tro følgesvend. Det fortælles, at Watson skulle have tage bogens få samtidige fotos. Novellerne rummer selvstændige mysterier, Holmes skal opklare, og de er klassiske, hyggelige Holmes-mysterier om forsvindinger, tyverier m.v. De savner dog den charme og stemning, der er i Doyles egne beretninger om den excentriske detektiv. Både sproget og historierne virker for stive og konstruerede, ligesom personbeskrivelserne heller ikke er optimale.

En sammenligning med Doyles egne Holmes-historier er oplagt, men falder ikke ud til fordel for denne bog, der udkommer samtidig med en anden novellesamling af samme forfatter og med tilsvarende indhold: Sherlock Holmes og den tyske barnepige.

Der er intet ved siden af de originale historier, og når de er læst, kan de genlæses frem for denne pastiche på de klassiske Sherlock Holmes-historier. Afhængig af temperament vil man trække på skulderen efter nogle timers dog hyggeligt tidsfordriv, eller ærgre sig over ikke at have genlæst en gammel historie.