Om "Det arabiske forår" og status fra 2011 til 2016. For udenrigspolitisk og internationalt interesserede fra gymnasieniveau.
I 2011 fejede "Det arabiske forår"s revolution gennem flere arabiske lande, med håb om demokrati og frihed i totalitære regimer. I 2016 er sagen en anden, hvor utallige menneskeliv er gået tabt, militære styrer indsat og krige brudt ud. Rasmus A. Boserup forklarer dette med udgangspunkt i en række politiske tendenser, som fx revolution, militarisering, kontrarevolution og stormagtskamp, der alle har udgangspunkt i 2011-revolutionen. Boserup tager afsæt i forhold i Egypten, hvorefter betragtningen bredes ud til at dække de forandringer "Det arabiske forår" har afstedkommet i andre lande i den arabiske verden og i arabisk politik. Konkluderende betragtninger over regionens fremtidsudsigter afslutter bogen. Tidslinje og noter bagerst. Boserup er seniorforsker i udenrigspolitik ved Dansk Institut for Internationale Studier. Han har tidligere udgivet bøger og artikler, primært om arabisk politik.
Det arabiske forår er komplekst og mangefacetteret, men Boserup formidler konflikten, dens historie og fremtidsudsigt eksemplarisk i et forståeligt sprog og uden svinkeærinder. Absolut anbefalelsesværdig bog til studerende og dem, med interesse i uhyggelig aktuel arabisk politik.
Denne udgivelse fremstår mere samlet end Mellemøstens nye verdenKampen om Mellemøstens fremtid og Kampen om Mellemøstens fremtid, der begge er i antologiformDenne udgivelse fremstår mere samlet end Mellemøstens nye verden og , der begge er i antologiform.