Henvender sig primært til skolefolk indenfor efterskoleverdenen, men professionelle der beskæftiger sig generelt med pædagogik og dannelse er også at finde i målgruppen.
Efterskolerne har stor succes, men de er under konstant pres fra politisk side. En stor tilstrømning er ikke tilstrækkelig til at bevise samfundsværdien. En gruppe efterskoleledere i Vejleområdet startede sammen med professionelle fra UC-Syddanmark i 2011/12 et projekt "Efterskolen i samfundet" med det formål at indkredse den samfundsmæssige fornuft og værdi af denne særlige skoleform, der er rundet af friskoletanken. Bogens artikler er blevet til efter en række udviklingsseminarer, og er skrevet af såvel praktikere som forskere i pædagogik og dannelse. Artiklerne er meget forskellige, men størstedelen af bogen er af teoretisk karakter, hvor efterskolens idegrundlag og praksis sættes ind i en sammenhæng med pædagogiske og dannelsesmæssige teorier. Det handler om ikke at definere sig som "fri fra" samfundet og staten, men i højere grad om at definere sig som "fri til" at forpligte sig på de særlige kompetencekrav, der efterspørges, og hvor efterskolen har andre bud og pædagogisk praksis end den almindelige folkeskole. Det er en lidt ujævn artikelsamling med en relativ smal målgruppe.
I år udkom Mere end en skole om efterskolernes historie, mens Dannelse der virker : efterskolens pædagogik, 2011, mere kan sammenlignes med den aktuelle.
Artikelsamling om efterskolens pædagogiske praksis og idégrundlag.