Bøger / faglitteratur til børn / myter

Egyptiske myter


Beskrivelse


En samling korte myter fra det gamle Egypten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2009

af

af

Mads Overmark

d. 15. juli 2009

Målgruppen til denne bog er lidt uklar. Historiernes enkelthed og typernes størrelse signalerer 2.-3. klasse, men der optræder en del ord i teksten, som de fleste børn i denne gruppe ikke kan forstå. Bogen kan dog sagtens anvendes fx i 4.-6. klasse, som støtte til hukommelsen efter læsning eller fortælling af mere detaljerede tekster. Bogen kan også anvendes til svage læsere i denne gruppe. Tekstens enkelthed gør den velegnet til af foretage sammenligninger med fx gammeltestamentlige tekster. Fra ca. 9 år.

En udgivelse i serien Myter fra hele verden. Efter en meget kort beskrivelse af faraonernes Egypten bliver en række myter genfortalt. Læseren hører om kampen mellem det gode og det onde, som også indeholder en skabende kraft. Man kan også læse om gudernes dobbelte funktion, som de der beskytter, dømmer og straffer menneskene. Siderne i bogen er meget farvestrålende, og typerne er i en størrelse, som man normalt møder i læsebøger for 1.-2. klasse. Bagest findes ordforklaringer, litteraturliste, webadresser og stikordsregister.

Gudemordet har genfortællinger af de samme myter og ligeledes Egyptiske guder og faraoner, som dog er til lidt ældre børn.

Bogen kan fint anvendes som en del af et arbejde med myter, men bør ikke stå alene.