For unge og voksne der kan lide en velskrevet, identificerbar barndomsskildring, der er smukt og umiddelbart sanset og med højt til loftet. Der er desværre ingen bagsidetekst, så du er nok nødt til at hjælpe den på vej til lånere, der ikke kender den norske forfatter.
Bogen foregår i 1960'erne og følger norske Arvid på 12 år, der er med sin danske mor og familien i Nordjylland på ferie. I en række glimt som i en mosaik, opnår vi et fint tidsbillede af Danmark i 60'erne, af luften, himlen og naturen i Nordjylland, men først og fremmest følger vi Arvids tanker og spekulationer om livet i almindelighed og om familien. Familien bor i en lillebitte lejlighed ovenpå bedstemorens mælkeudsalg, og Arvid kører med ud på bedstefarens mælkeruter. Alting og ingenting sker: Han møder kammeraten Mogens, oplever venskab, jalousi, betragter forældrene fra afstand, undrer sig over morens forhold til sine forældre og oplever et uskyldstab i mere end en forstand.
Arvid er en gennemgående person i Pettersons bøger, og denne roman følger tidsmæssigt efter debutnovellerne Aske i munden, sand i skoen, som netop er udkommet i dansk oversættelse. Man kan læse mere om Arvid i Det er okay med mig og I kølvandet, og vil du tættere på morens historie, læs da Til Sibirien.
Pettersons evne til at skildre det enkle og dog store i det nære er uovertruffen og dertil let tilgængelig. Arvid er en tænksom og følsom dreng, som det er dejligt at følges med på barndommens ferie i Nordjylland.