Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Ekspeditionen : Danmark og Grønland i det nye Arktis


Beskrivelse


Om Grønlands natur, geologi, dyreliv, økonomi, samfundsforhold, udfordringer og om råstofudvinding. Omhandler også det arktiske spørgsmål om territorier mellem landene, kontinentalsokkelprojektet, Arktisk Råd og andre politiske temaer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. dec. 2014

Flot og farvestrålende fagbog om Grønland og det arktiske område, som kan anvendes af skoleelever i folkeskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne.

Den fortællemæssige ramme om indholdet er en en rejse, en ekspedition, kalder forfatteren det selv. Undervejs på rejsen fortælles der bredt om Grønlands natur, geologi, dyreliv, økonomi, samfundsforhold og ikke mindst de aktuelle udfordringer og håb om råstofudvinding. Bogen omhandler også det arktiske spørgsmål om territorier mellem landene, kontinentalsokkelprojektet, Arktisk Råd og andre aktuelle politiske temaer. Den er gennemillustreret med farvefotos, og et væld af små faktabokse supplerer den løbende tekst. Den har ikke fået den seneste politiske udvikling med, regeringslederens afgang og efterfølgende valg. Forlaget bebuder en interaktiv hjemmeside til at understøtte bogen på www.polarskolen,dk, som ikke i skrivende stund er aktiv.

Inspirerede og velfortalt. Bogen vil meget på en gang med det resultat, at hvert emne behandles meget kort, og der hoppes tematisk rundt fra polarfarere over olieudvinding til Thulebasen. Det giver et flimrende indtryk, og man mangler struktur. Men det er alt i alt et godt aktuelt portræt af Grønland og Arktis og de økonomiske og politiske udfordringer, der findes.

De bøger, der findes om Grønland og Arktis for børn er ved at have nogle år på bagen, fx I Arktis. Denne er for ældre børn, og kan også læses af voksne.Informationer og udgaver