Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Elefanten i baghaven


Beskrivelse


Lizzies far er soldat i 2. verdenskrig, og for at forsørge familien må hendes mor arbejde i zoo. Lizzie, hendes mor og hendes 8-årige bror Karli bliver særligt knyttet til elefanten Marlene. Bombningen af Dresden er tæt på, og Lizzies mor overtaler direktøren i zoo, til at elefanten må bo i deres have! Men familien er ikke i sikkerhed, og nu må de flygte som alle andre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. aug. 2012

En lille velskrevet historisk roman om 2. verdenskrig og dyrevelfærd til selvlæsning fra ca. 11-13 år og oplæsning fra ca. 9 år.

Både forfatter og illustrator er velkendte i børnebiblioteket og står bag mange velskrevne og velillustrerede bøger. Her er de sammen om en roman om 2. verdenskrig, der er oplagt til oplæsning. Lizzies far kæmper i 2. verdenskrig, og for at forsørge familien tager hendes mor et arbejde i zoo. Meget hurtigt bliver Lizzie, hendes mor og hendes 8-årige bror Karli særligt knyttet til den forældreløse elefant Marlene. Fordi bombningen af byen Dresden er tæt på, bliver zoo nødt til at aflive alle dyrene. Lizzies mor overtaler direktøren i zoo til at elefanten må bo i deres have! Men familien er ikke i sikkerhed, og nu må de flygte som alle andre, blot med den forskel at de har en elefant med "på slæb". De møder den unge navigatør Peter, som hjælper dem videre. Lizzie forelsker sig i Peter, men deres veje må skilles, da familien kommer i flygtningelejr. Men selvom familien må igennem mange ting, får historien en lykkelig slutning. Historien bliver fortalt af Lizzie, der nu er blevet gammel og kigger tilbage på sit liv. Bogen er illustreret med mange smukke illustrationer i s/h.

Bogens historie er en variation over forfatterens favorittema: det uskyldige dyr fanget i menneskelige handlinger. Stil og sprog minder i stil om forfatterens mange andre bøger.

Velskrevet oplæsningsbog om 2.verdenskrig, hvor historien får et twist via en elefant.