Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Elementær psykologi : med netadgang til mere end 1000 perspektiverende artikler fra "Forskningsnyt fra psykologi"


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 11. maj 2010

Bogen giver kortfattede indførelser i en lang række psykologiske emner. Den er tænkt som lærebog i faget psykologi for ungdomsuddannelserne og for andre med interesse for moderne psykologi.

Forfatteren, der er lektor i psykologi, indkredser til en start faget psykologi, der har været i rivende udvikling efter 2. verdenskrig. Herefter beskæftiger han sig gennem resten af bogen med fem emner indenfor psykologien, nemlig kognitionspsykologi, motivationspsykologi, udviklingspsykologi, personlighedspsykologi og socialpsykologi. Ved hvert emne kommer han rundt om alle aspekter som hukommelse, tænkning, følelser, stress og angst, socialisering, venskab og kærlighed for at nævne nogle få. Hele tiden relaterer han emnerne til vor tids dagligdag og de emner, der debatteres i tiden. Der er ingen af de sædvanlige litteraturhenvisninger i bogen; men hvert kapitel slutter med en lang række henvisninger (mere end 1000 i bogen) til web-stedet ebog.frydenlund.dk. Her ligger artikler, der har været bragt i "Forskningsnyt fra Psykologi", til gratis downloading. Fyldige registre.

Om psykologi for ungdomsuddannelserne findes Kulturen og det sociale liv, 2007 og Psykologiske processer fra 2005. Denne bør fremhæves for sin brug af internettet.

Teksterne er letlæste, og de suppleres flot af web-artiklerne.