En debatbog der peger på nogle væsentlige problemer for folkestyret og samfundet generelt som følge af de sociale uligheder. Velskrevet og lettilgængelig - burde have bred appel til læsere (heriblandt politikere) med interesse for samfundsforhold.
Journalisten og forfatteren Lars Olsen sætter endnu engang fokus på det ulige Danmark. Det klassiske folkestyre, der baserede sig på klasse- og massepartier, er blevet professionaliseret. Vi har i dag en politisk kaste af politikere, embedsmænd, eksperter og mediefolk der er på bølgelængde med de velstillede og højtuddannede, men ikke længere deler levevilkår og hverdagserfaringer med brede befolkningslag. Han konkretiserer sin kritik, bl.a. ved at undersøge følgevirkningerne af kommunalreformen, politireformen og gymnasiereformen, der alle bærer præg af at være udformet af den politiske elite uden om de mange, der til daglig skal leve med beslutningerne.
Lars Olsens seneste bøger Den sociale smeltedigel, 2009, og Den nye ulighed, 2007, skabte begge en del debat ved udgivelsen.
En bred og engageret debatbog, hvor forfatteren påviser, hvordan vi stadig har sociale skel i samfundet og hvordan tidligere tiders stærke bånd mellem de brede samfundsklasser og politikerne er ved at blive skåret over til skade for folkestyret.