Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Elvis vil være stor


Beskrivelse


Billedbog. Elvis vil ikke være den mindste elefant i sin flok. En dag beslutter han at finde en anden flok, men han passer ikke rigtig ind hos hverken løverne, musene eller fiskene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 10. juni 2014

Billedbog for børn i alderen 3-5 år, der vil læse om elefanter, dyr, familier og det at være den mindste. Velegnet som oplæsning, fx til godnathistorie.

Elefantungen Elvis er ked af at være den mindste i sin flok. Derfor søger han nye græsgange hos nogle af de andre dyr på savannen. Han passer ikke ind hverken hos løverne eller flagermusene. Og heller ikke hos fiskene i søen eller blandt sommerfuglene i luften. Krokodillerne ligger bare og dovner, og han er for stor til at bo hos musene. Men da han er ved at give op er der en der kalder på ham. En sød historie om at være den mindste i flokken, men at det trods alt er rart at have en familie, hvor man passer ind. Enkelt og mundret sprog. Illustrationerne har et strejf af lyrik og eventyr, som understøtter den trygge stemning. Forrest og bagerst i bogen er et par sider med fakta om elefanter.

Børnebiblioteket byder på adskillige billedbøger med elefanter i hovedrollen. Det kunne være serien med Carl af Ida Jessen eller bøgerne med Elmer af David McKee. Og ikke at forglemme Oscar K's Lille håndbog for elefantelskere.

Billedbog med sød historie om en elefantunge, der ikke vil være den mindste i flokken og derfor prøver at finde en ny familie. Illustrationer med et strejf af lyrik. Flydende og enkelt sprog. Velegnet til oplæsning.