Bøger / skønlitteratur til børn

En dag med Barbapapa


Beskrivelse


Barbapapa og hans familie laver mange forskellige ting i løbet af dagen. De spiller musik, dyrker motion, tager på skovtur, og om aftenen slapper de af i deres fantastiske hus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 10. maj 2010

En farverig billedbog om Barbapapa for børn fra 3-6 år. Bogen er en glimrende introduktion til Barbapapa og hans familie. Forsidens øverste del med bogmærkeflapper med et billede af hver af barbapapaerne er ganske givet et hit, og skal nok vække interesse.

Den amøbelignende Barbapapa og hans farverige familie har efterhånden fået klassikerstatus i børnebibliotekernes billedbogskrybber. Denne bog er en genudgivelse fra 1975 med de karakteristiske kulørte tegninger i en enkel naivistisk streg. Det er en glimrende introduktion til Barbapapa-familien med et portræt af dens medlemmer: den lyserøde Barbapapa, den sorte Barbamama, samt de syv børn, der - med undtagelse af den sortpelsede Barbapjuske - har navn efter deres farve. Alle kan de ændre form, og hvert af børnene har en hobby, fx er Barbagrøn musikalsk og Barbagul elsker dyr. Der er ikke tale om nogen egentlig fortælling i bogen, men vi følger familien gennem en hel dag med adspredelser og aktiviteter i en verden af uforstyrret idyl. Bogens sider er i solidt pap med afrundede hjørner.

Der findes mange bøger med Barbapapa-familien. Min favorit er Barbapapas nye hus, hvor familien flytter ud på landet og bygger deres særprægede hus.

Et glimrende portræt af og introduktion til Barbapapa og hans farverige familie.