Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

En duft af Frankrig


Beskrivelse


Om mad i Frankrig. Mad og landbrug bl.a. ost og mejeriprodukter, mad og festligheder til jul, karneval og påske samt om særlige fester med lokale produkter bl.a. sneglevæddeløb. Opskrifter på typiske franske retter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 1999

af

af

Hans Radsted (skole)

d. 24. nov. 1999

En duft af Frankrig er umiddelbart en meget tiltalende bog at tage fat på. Det handler om mad og fester, og elever fra ca. 12 år får et lille indblik i, hvordan man i Frankrig fejrer jul, helligtrekonger, Mardi Gras, påske og en række lokale fester med udgangspunkt i den lokale landbrugsproduktion. Bogen indledes med et overskueligt kort, en gennemgang af foretrukne madvarer, som udbygges i de næste opslag. Herefter gennemgås de enkelte højtider. Det sker med en brødtekst sat med en stor og letlæselig typografi og illustreret med meget indbydende farvebilleder. Der er også faktabokse, som kan indeholde oplysninger om så forskellige emner som frølår, trøfler og jagt på påskeæg. Ind imellem alle faktaoplysningerne kommer opskrifter på en juletræstamme, crêpes, kebab og citron-mousse. Sidst i bogen er en ordliste, der forklarer ord som lækkerbisken, optog, skræl og spiselig. Der er en udmærket litteraturoversigt og et indeks. Bogen kan bruges som delemne i et større arbejde om Frankrig eller i et emnearbejde om mad i andre lande. Oplysningerne er bestemt ikke udtømmende, men teksten er generelt let at gå til, og det samme gælder for opskrifterne. Der er ifølge sagens natur brugt en del franske ord, og de er ikke forklaret med lydskrift.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 1999

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. nov. 1999

Har du smagt snegle?, Har du været i Frankrig? Og hvad spiser man egentlig i Frankrig? Det fortæller denne bog om. Samtidig med at den indvier os i landets fester, helligdage og liv. Bogen er inddelt i seks kapitler, som hver fortæller deres lille historie. Fx: Mad i Frankrig, landbrug, jul, Mardi Gras, påske og fester. Bogen slutter med en ordliste og et indeks. Bogens layout er meget tidstypisk, med en fortløbende brødtekst, mange illustrationer og små faktabokse. Bogen indeholder også enkelte opskrifter på franske specialiteter, såsom: Crêpes, juletræstamme, og fransk kebab. Bogen vil gerne fortælle meget, men det gør at man føler den skøjter for hurtigt hen over mange ting, og det gør fremstillingen lidt forvirrende. En bog for nysgerrige sjæle og til opgaver om Frankrig. For børn fra 11-12 år.Informationer og udgaver