Pernille Fischer Christensens En familie er et stærkt familiedrama om liv og død, bindinger og frigørelse, som henvender sig til et bredt publikum med interesse for ny dansk dramatik. Filmens skildring af slægtsbånd og generationskonflikter egner sig til og kan formidles som debatoplæg eller samtale om familieforhold og -strukturer.
Ditte Rheinwald er gravid og må vælge mellem barn og karriere og kommer yderligere under pres, da faderen får konstateret en dødelig kræftsygdom. Denne forventer nemlig, at Ditte overtager ledelsen af Rheinwald-bageriet, som familien har drevet i generationer. Ditte elsker og er stærkt knyttet til sin far og sine søskende, men har også et eget liv at tage vare på! Pernille Fischer Christensen har tidligere instrueret En soap, 2006 og Dansen, 2008, der som også En familie, 2010 har manuskript af Kim Fupz Aakeson. Alle tre film kredser om komplekse menneskelige relationer.
Den tunge forpligtelse til at overtage familieimperiet - især for et ungt menneske, der har andre planer med livet - genfindes i Per Flys Arven, 2003 og for den sags skyld Francis Ford Coppolas gangsterdrama Godfather, 1972. Og konflikten mellem børn og dødsmærket patriark er også omdrejningspunktet i Richard Brooks' Tennessee Williams-filmatisering Kat på et varmt bliktag, 1958.
En formidabel præstation af Jesper Christensen som dødsmærket familieoverhoved overskygger egentlig filmens andre og lige så væsentlige temaer. Men absolut anbefalelsesværdig film.