Mange vil sikkert gerne blive klogere på hvordan folkemordet i Rwanda kunne finde sted for øjnene af verdensoffentligheden i 1994, og det bliver man gennem denne personlige beretning om menneskeligt mod midt i vanviddet.
Paul Rusesabagina var hotelbestyrer i Rwanda i 1994, hvor hans landsmænd i en blodrus bogstavelig talt slagtede hinanden i et opgør mellem hutuer og tutsier. På 100 dage blev 800.000 mennesker hakket til døde, men midt i dette vanvid lykkedes det Rusesabagina ved held, bestikkelser og snarrådighed at holde dødspatruljerne fra livet og beskytte de 1268 mennesker der havde søgt tilflugt på hotellet. Som kontrast til skildringen af de dramatiske begivenheder fortæller Rusesabagina om sin opvækst, sine afrikanske værdier, sit elskede Rwanda og om den ulyksalige og til dels kunstigt skabte inddeling af landets befolkning i to. Det er en beretning om et menneske med stort mod og personlig integritet, og bogen gør samtidigt læseren klogere på Afrika og Rwanda og gør det ubegribelige folkemord en smule mere begribeligt.
Journalisten Øjvind Kyrø, der var øjenvidne til begivenhederne, forsøger i God morgen, Rwanda - er I begyndt at arbejde?, 2004 at rede trådene ud og placere et politisk ansvar for at verdenssamfundet ikke greb ind. Det er også nærliggende at trække paralleller til Keneallys Schindlers liste, 1994.
En gribende og livsbekræftende beretning fra et af de mørkeste kapitler i Afrikas og verdenssamfundets nyere historie.