Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En kat og en mus


Beskrivelse


Katten er på jagt rundt i haven. Den får øje på en mus, der forsvinder bag et hus. Katten sniger sig hen mod musen. Bliver musen fanget, eller slipper den væk?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Stine Bille

d. 15. mar. 2018

Katten er på jagt rundt i haven. Den får øje på en mus, der forsvinder bag et hus. Katten sniger sig hen mod musen. Bliver musen fanget, eller slipper den væk? For de 6-7-årige.

"En kat og en mus" indgår i "Rim"-serien som er letlæste historier på rim. En mus går ud en nat, for at fange mus. Musen er grå og hvid, og har en hale. Den gemmer sig bag et træ og står på vagt. Derfra ser den en mus, som løber om bag et hus. Så går jagten ind, og katten gør alt hvad den kan, for at fange musen. Hvem er klogest - musen eller katten? Bogen er i hardback-cover og gennemillustreret. Der kan hentes opgaver på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 5, let-tal 9.

Det er den klassiske historie om "katten efter musen". Illustrationerne spiller en lige så stor rolle som teksten, og de flotte farverige tegninger af Jesper Tom-Petersen, har mange sjove finurligheder med, som jeg er sikker på, at de yngste læsere vil nyde.

En anden bog i serien med en rim-historie kunne være Wille kan spilleEmil og Luna kan rime eller bogen Emil og Luna kan rime fra serien "Lydret ps"En anden bog i serien med en rim-historie kunne være Wille kan spille eller bogen fra serien "Lydret ps".