Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

En loppe hopper ud af vinduet : skrivebog for børn og unge


Beskrivelse


Håndbog til unge forfatterspirer, der gerne vil blive bedre til at skrive. Med gode råd, konkrete øvelser og eksempler fra tekster. Til både nybegyndere og erfarne skribenter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2018

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 30. maj 2018

Håndbog til unge forfatterspirer med skrivekløe. Her er gode råd, konkrete øvelser og eksempler fra gode tekster. Til både nybegyndere og erfarne skribenter fra 12 år.

Bogen er opdelt i tre faser: idéfasen, skrivefasen og redigeringsfasen - med loppen som eksempel. Idéfasen er loppens barndom. Den indeholder 10 øvelser som fx hurtigskrivning, terning til valg af åbningssætningen og brainstorm med ord-association. Efter en uge med idéer, går bogen videre til skrivefasen, som kaldes loppens ungdom. Her tages udgangspunkt i historiens præmis: hvad handler den egentlig om og hvad er plottet? Der er gennemgang af berettermodellen og forskellige genrer. Loppens voksendom og sygdom er de vigtige og svære ting i skriveprocessen. Så kommer loppens alderdom, som er redigeringsfasen med en liste med 10 opgaver. Afslutningsvis er loppens død og genfødsel, som handler om steder og måder man kan mødes med andre forfatterspirer. Bogen har citater fra Skrivetrang. Imellem teksten er små karikerede tegninger af Gitte Lægård.

God og grundig bog med konkret hjælp til skrivning. De mange øvelser og opfordringer sikrer at læseren er engageret gennem hele bogen. Sproget er ungdommeligt og direkte.

Andre gode forfatterguides er Skriv en romanFra ord til bog og Fra ord til bog. Denne bog afskiller sig ved at skrive direkte til ungeAndre gode forfatterguides er Skriv en roman og . Denne bog afskiller sig ved at skrive direkte til unge.