Bøger / faglitteratur

En meget kort introduktion til Foucault


Beskrivelse


En bog om en af det 20. århundredes største filosoffer, Michel Foucault. Henvender sig til filosofiinteresserede læsere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2022

af

af

Hamide Kara

d. 11. feb. 2022

En bog om en af det 20. århundredes største filosoffer, Michel Foucault. Henvender sig til filosofiinteresserede læsere.

Forfatter og amerikansk filosof Gary Gutting skriver om den franske filosof Michel Foucault (1926-1984). Med overskrifter som "Liv og værker", "Genealogi", "Den maskerede filosof", "Kriminalitet og straf", "Antikkens seksualitet", "Foucault efter Foucault" indleder Gutting med nogle forskellige udlægninger af Foucaults livshistorie. Gutting skriver dernæst om filosoffens tænkning, tretten års forelæsninger ved Collège de France hvor han havde et professorat fra 1971-1984, Foucaults værker og den betydning Foucault har for filosofien, idehistorien og forskningen indenfor forskellige videnskaber. Sidst i bogen finder man referencer, introduktioner til anvendt litteratur for hvert kapitel samt et register.

Forfatter Gary Gutting byder på spændende læsning om Foucaults liv samt anstrengelser for at undgå en fastlåst identitet. Forfatteren skriver detaljeret og interessant, men det udelukker ikke, at bogen forudsætter kendskab til Michel Foucaults begreber og tænkning. En lille bog om en stor filosof som forbindes med begreber som identitet, viden og magt.

Andre spændende titler om Michel Foucault er fx: Foucaults begreberMichel FoucaultMichel FoucaultFoucault, Michel Foucault, Michel Foucault : en introduktion og FoucaultAndre spændende titler om er fx: Foucaults begreber, , : en introduktion og FoucaultAndre spændende titler om er fx: Foucaults begreber, , : en introduktion og FoucaultAndre spændende titler om Michel er fx: s begreber, Michel , Michel : en introduktion og .


Arbejderhistorie

2023, nr. 1

af

af

Kim Frederichsen

2023, nr. 1