Bøger / skønlitteratur / roman

En nat i maj


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fra Rose fødes på landet i 1910, til hun som ældre besøger sit barnebarn i Paris, former hendes liv sig med århundredet: fra den søde pige over det traditionelle, energiske familieliv til den selvstændige enke.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Beth Høst

2006

En nat i maj i året 1910 kommer pigen Rose til verden på en gård ude i Ravnstrup. Piger af den årgang kunne godt gå hen og blive ydmyge, men skildringen af Rose som pige, ung og moden kvinde er en historie om et kvindeliv, hvor det er Rose, der styrer. Hun har heldigvis kun et strejf af sin egen mors djævelsk vrede sind, hun er en kærlig og bredtfavnende sjæl. Vi er med, da hun og hendes nære oplever besættelsen, da hendes børneflok vokser, og da hun mister en af dem pga. kighoste. Hun tager energisk og loyalt del i sine børns liv og oplever glæder og store sorger. Hun mister sin elskede Gustav, men livet går jo videre og byder bl.a. på en pølsemand. Men Rose lader sig ikke nøje, hun tilpasser sig ikke normerne og vil selv bestemme, som ældre tager hun alene til Paris for at besøge sin datterdatter. Det er en velfortalt, levende og livsbekræftende historie, den vil gerne fortælle en masse historier samtidig, men det højner egentlig kun underholdningsværdien. Den vil kunne bruges til alle de mange flittigt læsende ældre kvindelige biblioteksbrugere, vi jo har. Men da forfatteren er debutant og måske én, der ikke bliver særlig bredt omtalt, så skal denne huskes Den skulle ind på en liste over "noget der ligner", måske Ester Bock?.


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2007

af

af

Susanne Brandt

d. 8. jan. 2007

Kærlig og sjov hyldest til forfatterens mormor, en Rose med torne. Roses historie er også historien om forandringen fra bonde-Danmark til velfærds-Danmark gennem det 20.århundrede. Den kønne og kvikke...