Bøger / faglitteratur til børn / opbyggelig litteratur

Én på opleveren i Rocky Mountains


Beskrivelse


14 korte fortællinger om menneskers møde med dyr, natur og vejret og overordnet om mødet med gud og dennes skaberværk. Et lille bibelcitat afslutter hver historie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 25. apr. 2008

Bogen kan anvendes i søndagsskoler og til bibeltimer i kristne sammenhænge sammen med børn fra 6-7 år og til selvlæsning fra 11 år.

Forfatter kendes ikke ellers på dansk. Bogens sort/hvide stregtegninger i vekslende størrelser er enkle, joviale og en lille smule anonyme, men illustrationerne passer til historierne. Historien om lammet der kom på afveje, er en af de forudsigelige, med det oplagte citat fra Matt. 18,12, om hyrden der har 100 får og et lam bliver væk, og selv da drager han ud for at finde det. Men der er historier om menneskers heldigere møde med bjørne og slanger, og i det hele taget den storslåede natur i Rocky Mountains. Der bruges mange flerleddede sætninger, parenteser og snakkende indskudte forklaringer. Historierne er enkle, og slutter alle med bibelcitat, som understøtter, at Guds skaberværk er fantastisk. Forside med fire dyr i tableauagtig opstilling med vinterklædte træer og bjerge i baggrunden, og lettere overgearet bagsidetekst dækker for indhold.

Denne bogs fortællestil er blandt de mere missionerende i genren, og fx i forlagets udgivelser for børn Derfor vil denne nok nærmere være for de færre, hvad efterspørgslen angår.

Bogen kan læses af børn fra 11 år, og for børn fra 7-8 år, men den vil nok få en blandet modtagelse i mange sammenhænge, og jeg synes ikke bogen har så mange fakta, at det med "en på opleveren" kan tages helt bogstaveligt, men nok mere står til "troende", hvad der i og for sig ikke er noget i vejen med.Informationer og udgaver