Bøger / faglitteratur til børn / rejseguides

En rejse gennem Frankrig


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 15. jan. 2016

Vil du med på rejse i Frankrig? Rejsen starter i Paris, "Kærlighedens by", du kommer også til motorløb i Le Mans, på cykeltur ved Nordmandiets strande, og til solskinsbyen Nice. Til børn og unge fra 11-16 år, som skal på ferie i Frankrig.

I bogens indledning er et landkort over Frankrig, hvor rejseruten er tegnet ind. Derfra består bogen af 11 dobbeltopslag, som omhandler hvert sit område: Paris, Champagnedistriktet, Alperne, hvor skisportssteder og Tour de France nævnes, Rhône-regionen, Marseille og Middelhavet, Den franske Riviera, Carcassonne, Bordeaux, Nantes og Le Mans, Nordmandiet og Dunkerque. Undervejs nævnes forskellige berømte franskmænd og historiske begivenheder, som knytter sig til områderne og mad, vin, arkitektur og turistattraktioner beskrives. Illustrationerne er farvefotos i forskellige størrelser, sat ind imellem teksterne.

Bogen er en rejseguide. En meget, meget let udgave af "Turen går til Frankrig". Bogen kunne fint fungere som turistbrochure. Flot og indbydende i layoutet.

Fra 2012 findes Frankrig i serien "Verdens lande". Denne tidligere udgivelse kommer også ind på, levevilkår, politik, natur, økonomi, miljø, infrastruktur og sundhedsvæsen, og er således mere relevant til skolebrug.Informationer og udgaver