Bøger / faglitteratur

En rigtig familie : mellem nye og gamle idealer


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen, der er udgivet i samarbejde med Dansk Folkemindesamling, har en antropologisk vinkel på nutidens familieformer. Bogen kan ses som et indlæg i samfundsdebatten, hvor man videregiver noget forskning omkring et emne, mange er optagede af. Bogen som helhed kan desuden anvendes i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau. Den udmærkede indledning, der trækker nogle hovedlinjer op, kan endda bruges helt ned i folkeskolens overbygning.

Bogen er blevet til som følge af Folkemindesamlingens temadag 2005 om emnet familieformer. Den består foruden indledningen af Palle Ove Christiansen, dr.phil. og seniorforsker, af 6 kapitler med hver sin indgangsvinkel - alle skrevet af akademikere med tilknytning til Folkemindesamlingen. Trods forskningsperspektivet er bogen ikke vanskelig at læse. Faktisk er det lykkedes særdeles godt at popularisere stoffet og trække nogle historiske linjer op til nutiden, hvor familieidealerne er stærkere end nogen sinde.

Bogen er den eneste med den kulturhistorisk/antropologiske vinkel på dagens familieformer og -idealer.

Artikelsamling om emnet familieformer i dag med perspektiver tilbage i tiden, hvor en række folkemindeforskere kommer med bud på, hvorfor og hvordan familieidealerne præger forskellige samfundsgrupper. Artiklerne er spændende og kan læses af enhver med interesse for emnet og bruges i opgavesammenhæng fra gymnasieniveau.


Jyllands-posten

d. 3. aug. 2007

af

af

Lone Nørgaard

d. 3. aug. 2007


Weekendavisen

d. 10. aug. 2007

af

af

Pernille Stensgaard

d. 10. aug. 2007


Fortid og nutid

2008, h. 2

af

af

Mette Tapdrup Mortensen

2008, h. 2