Bøger / faglitteratur

En skabende skole : et arbejdsmateriale der indeholder artikler, foredrag, interviews, kronikker, synspunkter, holdninger og forslag til handlinger i form af projektbeskrivelser og pædagogiske opstillinger


Beskrivelse


Et debatoplæg omkring den danske folkeskole som fremtidens skole. Folkskolen skal forandres, så eleverne bliver rustet til at leve i en tid, hvor forandring er det eneste konstante.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 1998

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 6. okt. 1998

Svend E. Pedersen, rektor for Statens Pædagogiske Forsøgscenter, er kendt af mange skolefolk fra foredrag og kurser rundt om i landet. De, der ikke har været så heldige, kan nu møde ham i denne samling af artikler, foredrag og debatindlæg, alle af nyere dato, ingen ældre end fra 1993 og de sidste fra 1998. Så vidt det trykte ord kan sprudle, så sprudler det fra siderne her af en levende interesse for skole og undervisning, af en ihærdig vilje til at puste fornyelse og forandring ind i folkeskolen, af en ukuelig tillid til dem, der tør og gør. Det er forandringens skole, det er en skabende skole, der udvikles indefra af ledelse som lærere i et kompetent og engageret samarbejde, der plæderes for, og det skorter ikke på forslag og ideer, ej heller på ros og ris. Talesproget røbes i de trykte foredrag, der lyser af humor og entusiasme, og hvor billedsprog og citater befordrer de bærende idéer i forestillingen om en folkeskole i pagt med sin samtid og i stadig udvikling. Nogle steder opsummeres essensen af et indlæg skematisk, og dette er såvel som de fleste kapitler velegnede som oplæg til en pædagogisk debat lokalt. Bogen bør stå på ethvert lærerbibliotek, men ikke for længe af gangen.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 43 (1998)

af

af

Ole Jakobsen

Årg. 115, nr. 43 (1998)


Gymnasieskolen

Årg. 82, nr. 19 (1999)

af

af

Inge Heise

Årg. 82, nr. 19 (1999)