Bøger / faglitteratur til børn

En smuk bog : unge der har mistet


Beskrivelse


20 unge fortæller om deres erfaringer med døden på nært hold og deres sorgbearbejdning. Gennemgår faserne fra selve dødsfaldet til den sørgende er kommet videre i livet. De unges tanker og overvejelser i de forskellige faser beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. dec. 2010

Denne bog er skrevet for unge af unge, der har mistet. Bogen gennemgår faserne fra selve dødsfaldet til den sørgende er kommet videre i livet, og kan læses i sin helhed eller bruges som opslagsbog af unge, der vil have hjælp til at arbejde med deres sorg. Derudover kan bogen også anvendes i forbindelse med projektarbejde eller af pårørende og professionelle, som skal hjælpe børn og unge med deres sorgbearbejdning.

20 unge mennesker fortæller om deres erfaringer med døden på nært hold og deres sorgbearbejdning. Bogen er bygget op, så man følger udviklingen fra selve dødsfaldet, til hvor de unge er nu. Man følger de unges tanker og overvejelser i de forskellige faser. Derved kan man bruge de unges erfaringer til sin egen sorgbearbejdning eller til at få forståelse for andres sorg og reaktioner. Bogen er hjertevarm og viser tydeligt, at det er muligt at arbejde med sin sorg og komme positivt videre i livet.

Børn om mors og fars død, 2000 er en anden god titel om unge, der har mistet. Lærere, pædagoger og pårørende til unge, der har mistet, kan have glæde af også at læse titlerne Børn og unge i sorg : faglig støtte til børn og unge som oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie, 2010 og Det første år uden : en bog om tab, sorg og savn, 2008. Og til undervisningsbrug er Kræftens Bekæmpelses materialer i serien Om sorg meget velegnede.

En god bog for unge om dødsfald. Bogen bør stå på både skole- og folkebiblioteker, for der er helt sikkert brug for den.