Bøger / skønlitteratur / roman

En tid til at dræbe


Beskrivelse


Krimi. Ellen Elg er svensk læge og vil gøre en forskel. I Afrika aborterer en kvinde og dør. I USA dør en højesteretsdommer. Elementerne væves sammen, da Ellen drager til Zambia og vikles ind i kvindeundertrykkelse, voldtægter, uønskede graviditeter og finder ud af, præcis hvor langt visse vil gå.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2009

af

af

Sanne Caft

d. 28. maj 2009

En tid til at dræbe er en kriminalroman, der kommer med titlen "Årets debut" fra Det svenske Krimiakademi. Her er med andre ord tale om nok en svensk krimi til det umættelige publikum, der sluger forfatterskaber som Karin Alvtegen, Åsa Larsson og Camilla Läckberg.

Ellen Elg er hovedperson i denne nye serie, der, som trenden er, blander en krimiintrige og krimigenrens elementer med debat om ret og forkert, om forholdet til Den tredje verden, om kvindeundertrykkelse o.m.a. Forfatteren er uddannet journalist, og dette er hendes debut som krimiforfatter. Hun har skruet en historie sammen, der udspiller sig dels i Afrika, i Amerika og i Sverige. Ellen Elg drager fuld af idealistiske tanker om at gøre en forskel i det nødstedte Zambia, men snart ser sig viklet ind i en speget historie om medicinalindustriens lyssky forhold. Stemningen af Afrika kommer frem i forsidens rød/brune tone og en kvindesilhuet i et klipperum med et gyldent solskær i baggrunden. Bagsideteksten forklarer tid, sted og handling fint.

Læsere af øvrige svenske krimidronninger vil tage denne til sig. Personerne kunne være tegnet skarpere, men handlingen folder sig fint ud. Danske Kirsten Hammann behandlede i romanen En dråbe i havet, 2008 samme emne uden krimiintrigen.

Nyt til læsere af svenske femi-krimier og bøger om ulandshjælp og idealistiske skandinaver. Første del af tre. Forfatterens debut. Bred anvendelighed, især til kvindelige læsere.


Politiken

d. 15. aug. 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 15. aug. 2009