Bøger / faglitteratur / erindringer

En verden til forskel : mødet med mennesker, kulturer og kirker i Asien, Mellemøsten og Afrika


Beskrivelse


Igennem forfatterens (f. 1943) personlige oplevelser, anekdoter og refleksioner fortælles om dansk mission i udlandet og arbejdet med at organisere det kirkelige arbejde, oprette uddannelsessteder og om Danmissions dialogarbejde i mødet med andre kulturer og religioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 10. sep. 2010

Bogen giver et indblik i, hvordan kirke- og missionsarbejde i udlandet er foregået og foregår. Bogen vil primært blive læst af dem, der har interesse for kirkeligt arbejde, eller af dem der ønsker at gå ind i det.

Forfatteren har arbejdet i Danmission, der tidligere hed Det Danske Missionsselskab, i ca. 30 år. Han har været udstationeret i en længere periode på Madagaskar og ellers rejst for Danmission i Asien, Mellemøsten og Afrika. Han fortæller om sit engagement med at organisere det kirkelige arbejde, oprette uddannelsessteder og om Danmissions dialogarbejde i mødet med andre kulturer og religioner. Bl.a. var han med danske kirkeledere i Egypten under Muhammed-krisen. Der gives enkelte oplysninger om landene, og hvordan udviklingsarbejdet og støtten har formet sig over de seneste årtier. Små sort-hvide fotografier.

Serien Mission på vej, 2003 giver mere viden om missionsarbejdet i udlandet. Forfatteren har skrevet bind 2 om Madagaskar.

Lars Mandrup fortæller om sit mangeårige engagement i Danmissions arbejde i udlandet, i Østen og Afrika. Der er lagt vægt på at fortælle lidt om landene og de steder, hvor man støtter de lokale i at opbygge kirker. Eftersom han har rejst og arbejdet mange steder, bliver det kun små spredte glimt fra en stor og anderledes verden. Det begrænser nytten af bogen, der fortrinsvis vil blive efterspurgt af mennesker med det samme engagement.


Kristeligt dagblad

d. 22. sep. 2010

af

af

Claus Grymer

d. 22. sep. 2010Informationer og udgaver